Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Müge Anlı’da üfürükçü hoca gerçeği
[ad_1]
Milyonları ekran başına kilitleyen bölümleri ile adını zirveye yazdırmayı sürdüren Gelinim Mutfakta, yeni gününde de seyircilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların ter döktüğü programda gözler hazırlanacak yemeğe çevrildi. Buna göre gelinler soğan dolması ile birincilik için yarışacak. Ev hanımları da bu tarifi arayarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, 13 Mart Gelinim Mutfakta soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması tarifi haberimizde yer almaktadır.
– 250 gr. kıyma
– 1 su bardağı pirinç
– 1/2 su bardağı ince bulgur
– 1/2 demet maydanoz
– Tuz, karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, kimyon (ölçü damak zevkiniz)
– zeytinyağ
– 6-7 adet kurusoğan
– Salça
Öncelikle dolma içimizi hazırlıyoruz.
Siz kendiniz nasıl seviyorsanız o şekilde hazırlayabilirsiniz.
Kuru soğanları soyup yan tarafından bıçakla ortasına kadar kesik atıyoruz (Tam bölmüyoruz, pişerken hafif bu kesikten açılıyor zaten).
Suda 8 dakika haşlıyoruz. Ilınınca tek tek katlarını ayırarak hazırladığımız içi koyup sarıyoruz.
Şeklinden dolayı kendiliğinden sarılıyor, çok kolay.
Tencereye sıkıca dizip üzerine salçalı su ilave edip güzelce pişmesini bekliyoruz.
[ad_2]
Yorum Yaz