Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Prens Dizisi heyecanla beklenen 2. Sezonuyla geri dönüyor!
[ad_1]
Yerel lezzetlere önem veren ve bunu sık sık tekrarlayan Gelinim Mutfakta’da 19 Mart Salı günü Bolu kebabı hazırlanarak altın mücadelesi verilecek. Gelinler mutfaklarında en iyi sonuçları alabilmek adına kolları sıvayacak ve işe başlayacak. Ardından da jüri puanlamasını yaparak birinciyi belirleyecek. Ev hanımları da bu leziz tarifi araştırarak Google’a “Bolu kebabı nasıl yapılır, Gelinim Mutfakta Bolu kebabı tarifi” gibi terimler yazıyor ve sonuç almaya çalışıyor. Peki, Gelinim Mutfakta Bolu kebabı nasıl yapılır? Bolu kebabı tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.
3 adet bostan patlıcan
400 gr. kuzu kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
7-8 adet kestane mantarı
1,5 su bardağı rende domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 su bardağı kaşar peyniri / rendelenmiş
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Patlıcanları sapları üzerinde kalacak şekilde boyuna ortadan ikiye bölün. İç kısımlarını tuzlayın ve birkaç dakika tuzda beklettikten sonra patlıcanları yıkayıp kurutun.
Yağ dolu tavanızı ocağa alın ve ısıtın. Patlıcanları yağda kızartın. Kızaran patlıcanların iç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkartın ve küçük küçük doğrayın.
Kuşbaşı doğranmış etleri bir tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Soğanları ve mantarları küp küp doğrayın. Suyunu çeken etlerin üzerine doğradığınız sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. Sebzeler yumuşadıktan sonra domates salçasını, domates rendesini ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra suyunu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirip suyunu çekmesini sağlayın.
Hazırladığınız bu iç harcı içini boşalttığınız patlıcanlara doldurup üzerine kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika peynir eriyip kızarana kadar pişirip servis edin.
Kaynak: Arda’nın Mutfağı
[ad_2]
Yorum Yaz