Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Gelinim Mutfakta Ayşegül Torun kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Instagram hesabı
Milyonlarca seyircinin ilgiyle seyrettiği Konuşanlar’da yeni bir gün daha başlıyor. Dört takımın mücadelesine sahne olan programda gelinler ellerinden gelenin en iyisini yapmak üzere mutfaklarının başına geçecek. Ardından da Nursel Ergin başlangıç için süreyi başlatacak. Bugünün yemeği ise Kayseri usulü tavuklu yağlama olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta Kayseri usulü tavuklu yağlama tarifi, yapılışı ve tarifi haberimizde yer alıyor.
Lavaş için:
4 su bardağı un, 1 paket maya şeker tuz su ile ele yapışmayacak şekilde bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz mayalanırken iç harçını hazırlayalım.
Üstünün kıyması için:
Soğan ile biberler doğranarak bir 1/2 çay bardağı yağ ile kavurun tavuk kıymasına ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun.
Domates ve salçasını ilave ederek bir bir su bardağı su ilave edip baharatlarını ekleyerek suyunu çok çekmeyecek şekilde kaynatıyoruz.
Daha sonra mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde yufka inceliğinde açıyoruz.
Tavada önlü arkalı pişiriyoruz her pişirdiğimiz lavaşın üzerine kıymalı harçtan bir yemek kaşığı dolusu serperek üst üste diziyoruz.
Tavuklu yağlama hazır.
Yorum Yaz