Milyonları ekran başına kilitleyen ve her hafta büyük bir heyecan yaşatan Gelinim Mutfakta, yeni haftasına veda ediyor. Nursel Ergin’in sunduğu programda bugün kızartılmış güllaç ile birincilik mücadelesi verilecek. Ev hanımları da özellikle iftar menülerinde yer vermek üzere bu tarifi araştırıyor. Peki, Gelinim Mutfakta kızartılmış güllaç nasıl yapılır? Kızartılmış güllaç tarifi haberimizde yer almaktadır.
Gelinim Mutfakta kızartılmış güllaç malzemeleri
- 7 adet güllaç yaprağı
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
İç Malzemesi;
- Çekilmiş Antep fıstığı
Bulamak İçin;
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Gelinim Mutfakta kızartılmış güllaç tarifi ve yapılışı
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup karıştırın orta ateşte 15 dk kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip 2-3 dk daha kaynatın ve ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
- Süt ve şekeri tencereye koyup ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eriyince ocaktan alıp ılınmasını bekleyin. (elinizi yakmaması gerekiyor)
- Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek sütle ıslatın. Karşılıklı olan iki yaprağı gözleme katlar gibi katlayın. Kenarına iç malzemesi koyup sigara böreği gibi sarın.
- Yumurta sarısını geniş bir kapta çırpın ve hazırladığınız güllaç sarmalarını bulayıp kızgın yağda kızartın.
- Kızaran tatlıyı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının gitmesi sağlayın.
- Kızarttığınız güllaçları bir tepsiye alıp üzerine ılık şerbeti dökün ve şerbeti çekince fıstık yada cevizle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Kaynak:Aydın Demir
Yorum Yaz