Milyonları ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta’da yeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden iddialı takımların arasından hangisinin zaferle bölümü tamamlayacağı merak konusu ve sabırsızlıkla bekleniyor. Diğer yandan da yemek konusunda araştırma var. Bugün saray usulü vişne kebabı yapılacak. Peki, Gelinim Mutfakta saray usulü vişne kebabı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde yer almaktadır.
Saray usulü vişne kebabı malzemeleri
- 500 g yağsız köftelik kıyma
- 1 adet soğan
- 500 g vişne
- 20 g salça
- 10 g tuz
- 5 g karabiber
- 5 g yenibahar
- 10 g toz kırmızı biber
- 50 g zeytinyağı
Saray usulü vişne kebabı nasıl yapılır?
-
Eti tuz, karabiber, kırmızı biber ve yenibaharla iyice yoğurun.
-
Minik parçalar koparıp, elinizi suya batırarak vişne büyüklüğünde kıymaları yuvarlayın.
-
Bir tencere de halka doğradığınız soğanları soteledikten sonra domates salçasını ekleyin.
-
Arkasından yuvarladığınız köfteleri ekleyin.
-
Yarım kilogram vişnenin şeklini bozmadan çekirdeklerini çıkarın.
-
Yarım kilogram vişnenin suyunu sıkın.
-
Sıktığınız vişne suyunu ve tuzu soğan karışımının üzerine ilave edip pişirin.
-
Et iyice piştikten sonra çekirdeğini çıkardığınız vişneleri etin üzerine koyup kaynatın.
-
4-5 dakika da vişnelerle birlikte piştikten sonra sunum yapın.
Kaynak:Aydın Demir
Yorum Yaz