Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Bugün hangi diziler var? Bu akşam TV’de ne var? 10 Temmuz TV yayın akışı…
[ad_1]
5’inci sezonun finali ile izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta’da yeni hafta başlıyor. Dört gelin ve kayınvalidenin mücadelesine tanıklık edilen zorlu mücadelede bugün sömelek köfte hazırlanacak. Ancak bugün yemekleri kayınvalideler hazırlayacak. Gelinler de puanlarını verecek. PGelinim Mutfakta sömelek köfte tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.
Bugün Gelinim Mutfakta’da yapılacak olan sömelek köfte daha önce 2019’da ve 2022’de de yapılmıştı.. Kahramanmaraş usulü hazırlanan yemeğe dair tüm malzeme bilgileri aşağıda verilmiştir;
1,5 su bardağı ince bulgur(çiğ köftelik)
yarım çay bardağı irmik
300 gr yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri İçin:
1 su bardağı çırpılmış yoğurt
Geniş bir tepside çiğ köftelik bulgur ve 1,5 çay bardağı ılık suyu karıştırın ve 5 dakika bekleyip bulgurların şişmesini bekleyin.
İrmik, kıyma, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip tüm malzemeler birbirine iyice karışıp, macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
Kıymalı harçtan serçe parmağı kalınlığında köfteler hazırlayın.
Kaynayan suyun içerisinde köfteleri yaklaşık 5-6 dakika kadar pişirin.
Pişen köfteleri kaynayan suyun içerisinden alın.
Geniş bir tavada tereyağı, sıvı yağ, pul biber, toz kırmızı biber ve kuru naneyi kızdırın.
Sömelek köfteleri kızdırdığınız yağın içerisine atın ve bir iki kere çevirdikten sonra ocaktan alın.
Servis tabağına aktardığınız köftelerin üzerine çırpılmış yoğurt ve tavada kalan tereyağından biraz gezdirin.
[ad_2]
Yorum Yaz