Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
10 Ağustos 2023 Perşembe Atv, Kanal D, Show Tv, Star Tv, FOX Tv, TV8, TRT 1 ve Kanal 7 yayın akışı
6’ıncı sezonunda da büyük bir coşku ile yoluna devam eden Gelinim Mutfakta’da gözler yeni güne çevrildi. Gelin ve kayınvalidelerin mücadelesinde bugün ağızlar tatlanacak, ekranlar renklenecek. Günün tercihi ise yaz keki oldu.
Yeni sezona merhaba diyen Gelinim Mutfakta’da hafta ortası heyecanı yaşanıyor. Gelinler bugün tatlı hazırlayarak birincilik mücadelesi verecek ve yaz keki ile jüri karşısına çıkacak. Yaz keki tarifi ve malzemeleri haberimizde.
AŞAMA 1
Fırını 190C’ye ısıtın ve 20cm x 30cm’lik bir kek kalıbını pişirme kağıdıyla kaplayın (bittiğinde pastayı kaldırmaya yardımcı olması için biraz sarkıtın).
ADIM 2
Pandispanyayı yapmak için, tereyağı ve şekeri hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Yumurtaları birer birer kırın ve her ekleme arasında birleşene kadar karıştırın, ardından vanilyayı ekleyin ve tekrar kısaca çırpın.
AŞAMA 3
Unu ve ardından öğütülmüş bademleri ekleyin ve sütü ve çift kremayı, ardından çilekleri ve ahududuları yavaşça karıştırın.
ADIM 4
Hamuru hazırlanan kalıba dökün, eşit şekilde yayın ve biraz daha şeker serpin. 30-35 dakika veya ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve kalıpta 10 dakika soğumaya bırakın, ardından tamamen soğuması için kalıptan bir tel ızgaranın üzerine alın.
ADIM 5
Üzerini yapmak için, çift kremayı pudra şekeri ile yumuşak zirveler oluşana kadar çırpın. Soğuyan kekin üzerine kremayı kabaca yayın ve çilekleri, ahududuları ve kırık beze parçalarını serpiştirin.
[ad_2]
Yorum Yaz